Slapen

Binnen

Bij de kleine Groene wereld is een fijn en rustig kamertje ingericht. Hierin staan 2 duobedjes, dus fijne plekjes voor de kleintjes om te slapen. Ook is er op een andere, rustige, kamer nog plek om een extra ledikantje neer te zetten.

Bij de kindjes op de kamer staat een babyfoon met camera. Op die manier kan ik de kinderen goed in de gaten houden. Deze is niet verbonden met een wifi-netwerk.

Kinderen die overdag nog slapen breng ik naar bed. Dit doe ik met de volle zorg en aandacht zodat een kind gerust kan gaan slapen.

Voordat ik de kinderen naar bed breng zorg ik er voor dat er rust is. Ik neem met de kinderen de dag door en vertel wat we die ochtend hebben gedaan. Verder vertel ik  wat er gaat gebeuren als zij weer wakker worden. We doen de gordijnen dicht en ik zing een liedje. Daarna leg ik het kind in zijn bedje en dek het liefdevol toe.

Ook voor kindjes die niet meer tussen de middag slapen, bouw ik na de lunch wel even een rust-moment in. We doen dan geen drukke activiteiten, maar iets rustigs. Een puzzel maken aan tafel, of voorlezen. Er is dan ook ruimte voor het kind om op de groep even op een matrasje tot rust te komen. 

 

Buiten

Naast buiten ravotten, rennen, ontdekken, leren en spelen. Slapen we ook wel eens buiten. Het is namelijk zó jammer om naar huis te moeten als het 'bedtijd' is, terwijl het buiten nog zo lekker is, en de natuur nog zo fijn is! Ik beschik over Deryan tentjes, zodat de kinderen ook eventueel lekker buiten kunnen slapen. De meeste kindjes slapen enorm goed buiten. Met het geruis van de wind, het kabbelen van het water, of het gezang van de vogeltjes op de achtergrond. Daarbij is het heel erg gezond om in de frisse buitenlucht te slapen. En met een fijne warme slaapzak, een warme wollen deken en op een warm schapenvachtje, is dit zelfs in de herfst of in de  winter niet te koud!

Je zou misschien verwachten dat kinderen vaker buiten slapen in landen waar het warm is. Maar juist in Scandinavische landen is buiten slapen erg populair. Ook in Nederland zie je steeds vaker babyslaaphuisjes, ook bij kinderopvang.

Baby’s/kinderen, die buiten slapen:
– slapen langer
– slapen ‘s nachts ook beter binnen
– worden met een beter humeur wakker
– zijn minder vaak ziek.
Daar komen nog redenen bij zoals de gezonde buitenlucht en vitamine D.