De naam en het logo


De kleine Groene wereld, en hoe ik bij de naam ben gekomen;
Eigenlijk hebben de 3 woorden ‘klein’, ‘groen’, en ‘wereld’. Alle 3 hun eigen betekenis. En samen vormen ze mijn gastouderopvang:

‘De kleine Groene wereld’

'Klein'

Tijdens mijn werk als gastouder zorg ik voor jonge kinderen. Kleine kinderen. Ik zorg voornamelijk voor kinderen onder de 4 jaar. In de middag doe ik ook wel BSO opvang, maar ik richt mij met name op de écht jonge kinderen. Die zie ik ook relatief veel meer uren per dag, omdat zij nog niet naar school gaan. Ik ben voor die bepaalde dag hun vaste verzorger.

Ook ben ik over het algemeen maar een relatief klein moment van hun leven bij ze. Maar wel een erg belangrijk moment. Ik ben er in de periode dat ze opgroeien en zich het hardst ontwikkelen.

'Groen'

Mijn lievelingskleur is groen, dat sowieso. Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik dol ben op groen. Mijn huis is ook groen. De muren, de kozijnen, de keuken, de stoelen, de kast. Zelfs mijn prullenbak en mijn fluitketel zijn groen. Ik heb ook behoorlijk wat groene kleren én groene draagdoek- en zakken.

Maar dit is niet de enige reden dat de ‘De kleine Groene wereld’ groen is. Groen staat ook voor groene opvang. Natuurlijke opvang. Buiten. Spelen, ontdekken en genieten van alles om ons heen. En dankbaar zijn voor alles wat de natuur ons biedt. Groen staat voor mijn natuurlijke en antroposofische visie op de kinderopvang.

'Wereld'

Als ik voor kinderen mag zorgen, dan mag ik hun persoonlijke wereldje binnengaan. Ik mag proberen hun vertrouwen te winnen, om er op die manier voor te kunnen zorgen dat zij zich gehoord, gezien en gevoeld voelen. Ook mag ik ze helpen hun wereld te verbreden. Ik mag ze waardevolle dingen leren en ze tot nieuwe inzichten te laten komen. Zo hoop ik te kunnen bijdragen aan een fijne, warme, liefdevolle omgeving in hun wereldje. Waarin zij onbezorgd mogen opgroeien tot betrokken mensen die om zichzelf, en om anderen geven. Met liefde en respect voor de natuur en de wereld om hun heen.

In het logo zie je deze 3 dingen terug. De groene tak, de kleine kinderen en de ronde wereld. Overigens is de wereld in mijn logo niet groen, maar in regenboogkleuren. Die staan voor respect en inclusiviteit. En daarnaast is het logo is groot en deels in aquarel. Dat staat voor creativiteit, samen schilderen. Activiteiten doen, en mooie herinneringen maken.

En ook al herinneren de kinderen zich mij, en de opvang die ik ze bied, later misschien niet meer. Dan hoop ik toch dat zij net op een andere manier zijn opgegroeid, dan wanneer ze mij niet hadden gekend. Omdat ik een liefdevol stukje GROEN mocht zijn, in een KLEIN stukje van hun unieke WERELD.